Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΝΟΟΣ
ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, ΟΡΙΣΜΟΙ
& ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ
ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

24-6-2010
Διδάσκαλος Σωκράτης

«Αλλά τώρα πια είναι η ώρα να φύγουμε, εγώ για να πεθάνω, κι εσείς για να ζήσετε. Ποιος από μας πηγαίνει στο καλύτερο, είναι άγνωστο σε όλους εκτός από τον Θεό.» Αυτός ήταν ο επίλογος του τελευταίου δημοσίου λόγου μου, αφού πρώτα είχα θέσει το ερώτημα τι είναι θάνατος: «Ένας αιώνιος ύπνος χωρίς όνειρο ή μια μεταβολή και μετοίκηση της ψυχής από τον εδώ τόπο σ’ έναν άλλον;» Το ίδιο ερώτημα βασανίζει τους σκεπτόμενους ανθρώπους μέχρι σήμερα, και αυτό διότι την γνώση αυτή την κρατά ο Θεός.
Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι λέγουν ότι δεν γύρισε ποτέ κανείς από τον θάνατο για να μας πει, χωρίς όμως να έχουν την γνώση του τι είναι ψυχή, ποιο είναι το ταξίδι της στον χώρο και στον χρόνο, αλλά ούτε και ποιος είναι ο χωροχρόνος της ψυχής. Γνώση την οποία κατέχει μόνον το πνεύμα μέσω του νοός.
Όταν κάποιος δεν μπορεί να χωρίσει τριών γαϊδάρων άχυρα τον λέμε ανόητο. Πώς πρέπει να πούμε αλήθεια κάποιον που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την σκέψη από τη νόηση, τον εγκέφαλο από το πνεύμα και το πνεύμα απ’ την ψυχή, αλλά μιλάει γι’ αυτά; Η απάντηση είναι δική σας. Εάν μου πείτε ‘σοφιστή’ θα  συμφωνήσω μαζί σας.
Η Γη γέμισε με σοφιστές που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα παραπάνω. Ομιλούν γι’ αυτά και χρησιμοποιώντας τα, έχουν φέρει την ανθρωπότητα κοντά στο τέλος της, επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν τη σοφία.
Σοφία είναι να μην έχεις τίποτα, αλλά να έχεις τη δυνατότητα να δώσεις τα πάντα.
Η Σοφία είναι σαν τη γύρη και το σπόρο των φυτών που μεταφέρεται με τον άνεμο και όπου πέσει ανθίζει. Ο σπόρος της Σοφίας είναι στον αέρα. Είναι το οξυγόνο του πνεύματος.
Σοφία είναι η παρτιτούρα ενός καλού μουσικού. Ακόμα κι αυτοί που δεν μπορούν να την διαβάσουν, απολαμβάνουν τη μελωδία.
Σοφία είναι οι στίχοι ενός άριστου ποιητή που και οι αγράμματοι άνθρωποι κατανοούν αν τους ακούσουν.
Σοφία είναι να αντιλαμβάνεσαι εκ των έσω τον Θεό και εκ των έξω την μικρότητα σου.
Σοφία είναι η γνώση της ενέργειας των εννοιών, του αιτιατού και της αιτίας. Σήμερα μιλάνε οι μισάνθρωποι γι’ Αγάπη, οι ανέραστοι για έρωτα, οι άδικοι για δικαιοσύνη, οι απατεώνες για εντιμότητα, οι αναίτιοι για αιτία. Κρίνουν και καταδικάζουν το αιτιατό χωρίς να τιμωρούν την αιτία. Η αιτία ενός φόνου είναι εξ  ίσου καταδικαστέα με την πράξη αυτού, δηλαδή του φόνου. Μιλούν όλοι για το αιτιατό εκ του ασφαλούς, μη γνωρίζοντας ότι και αυτοί είναι μέρος της αιτίας. Και από την κριτική έφτασαν στην κρίση. Όχι την οικονομική, αλλά την πνευματική. Διότι αντικατέστησαν το πνεύμα τους με τη σκέψη. Επέκτειναν την κρίση αυτή ακόμα και στη φύση και επεμβαίνοντας με την μετάλλαξη στους κωδικούς της δημιουργίας της, της αφαιρούν τη Νόηση και φτιάχνουν μία ‘σκεπτόμενη’ φύση για να την υποτάξουν, αλλά αυτή αντιδρά και τους τιμωρεί. Και πάλι σκεπτόμενοι επιρρίπτουν την ευθύνη της τιμωρίας αυτής στο Θείο και όχι εις την κεφαλήν αυτών. Γιατί και πάλι το ίδιο λάθος κάνουν. Μη μπορώντας να γίνουν σοφοί, νομίζουν ότι σκοτώνουν την του Θεού Σοφία, μη μπορώντας να νοήσουν, αφαιρούν τη Νόηση από τη φύση, μη μπορώντας να λάβουν τη Φώτιση, αφαιρούν το Φως της Γνώσης από όλους, διότι μέσα στο Φως θα φανεί το πραγματικό τους πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτών που με την ανοησία τους, τη σοφιστεία τους, τον εγωισμό τους αλλά και τη σκέψη τους, έχασαν την αρμονία της δημιουργίας μέσα τους. Όντας ανίκανοι να δημιουργήσουν κάτι, στράφηκαν ενάντια σε κάθε τι καλό και αγαθό με σκοπό να καταστρέψουν, όπως κι αυτοί καταστράφηκαν. Αλλά ό,τι κι αν έκαναν όποτε κι αν το έκαναν η του Θεού Σοφία επενέβη με διάφορους τρόπους και επανέφερε μέσω της δικής τους καταστροφής την επαναδημιουργία. Αυτή την φορά, η επέμβαση των πνευματικών αρχηγών του Πνευματικού Κόσμου με τη βούληση της Θείας Αρχής θα δώσει τη Γνώση προς αυτούς που δεν έχουν άλλο μέσον να πολεμήσουν τα παραπάνω, ώστε να αποκτήσουν την πνευματική δύναμη μέσω της σύνδεσης τους με τη Θεία Ροή του Ψυχικού τους Σθένους.
Σοφία είναι η Γνώση της Φώτισης του Νοός εκ του Πνεύματος προς εξέλιξη της οντότητας, μέσω της ενέργειας της Ψυχής και όχι η εγκεφαλική γνώση εκ σκέψεως δια της καύσεως του Φωτός.
Ψυχή είναι Θεία Πνοή η οποία εμπεριέχει τη ροή των κωδικών της Δημιουργίας, εκφράζεται με Λόγο, ενεργοποιείται από το Φως και ενεργεί μέσω του Φωτός.
Πνεύμα είναι η ουσία που εντός του Φωτός ταυτίζεται με την ενέργεια των εννοιών, αποκαλύπτοντας την ουσία της ΑΓΑΠΗΣ στις διαστάσεις του χωροχρόνου.
Νους είναι η ελαφριάς υλικής υφής ουσία του πνεύματος που κατέχει τη γνώση της κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης της ύλης και της σύνδεσης της ψυχοπνευματικής οντότητας με το σώμα.

Επιστροφή στα Θέματα

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ  -  Μέρος Α

5-7-2010
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Η πρώτη διδασκαλία που σας δίνω, είναι πώς μπορούμε να περιγράψουμε μια οντότητα που είναι στη Γη και ονομάζεται άνθρωπος.
Τι είναι ο άνθρωπος; Από τι αποτελείται; Πώς λειτουργεί;
Είναι μια ψυχοπνευματική οντότητα η οποία λειτουργεί με το υλικό της σώμα εντός της διάστασης του χωροχρόνου της Γης.
Ο Άναρχος, κατά τας Γραφάς, έφτιαξε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα και ομοίωση. Πήρε πηλό και έπλασε το σώμα και του έδωσε Ζωή μέσω της Πνοής Του. Το σώμα του ανθρώπου είναι τέλειο και λειτουργεί τέλεια, αλλά δεν είναι αυτόνομο. Στο υλικό, δηλαδή, υπεισέρχεται και το άυλο (ψυχή-πνεύμα). Το σώμα λειτουργεί αυτόματα, όταν ο οδηγός του ανθρώπου στα υλικά και στα άυλα είναι το πνεύμα.
Βασικό μάθημα για όποιον θέλει να αναγνωρίσει τον εαυτό του, είναι να καταλάβει ότι το σώμα, που είναι το υλικό κομμάτι στη Γη, με το πνεύμα και την ψυχή που είναι το άυλο κομμάτι της ίδιας οντότητας, πρέπει να έχουν μια απόλυτη συνεργασία. Η ψυχοπνευματική εν σώματι οντότητα στη Γη χρήζει απολύτου ισορροπίας. Έχει ειπωθεί: «Παν μέτρον άριστον». Η ισορροπία μεταξύ ψυχής και πνεύματος επιτρέπει την αντίστοιχη ισορροπία μεταξύ πνεύματος και σώματος. Γι’ αυτό και το πνεύμα έχει μια ελαφριά υλική υφή, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σώμα, ενώ η ψυχή δεν έχει τίποτε το υλικό. Είναι Θεία Ενέργεια, η οποία δεν αναλύεται διότι είναι μέρος της ενέργειας του Δημιουργού. Αν το πνεύμα γίνεται υποδοχέας αρνητικών ενεργειών που εκφράζονται υλικά, όπως οι σκέψεις και τα συναισθήματα, μοιραία το σώμα φεύγει από την πνευματική αρμονία και μπαίνει στη διαδικασία να σωματοποιήσει αυτές τις ενέργειες.
Το πνεύμα κατακτά την ύλη ή κατακτιέται από αυτήν.

Την τελειότητα του σώματος σαν λειτουργία, οι επιστήμονες σήμερα την έχουν γνωρίσει καλώς. Γνωρίζουν όμως πλήρως την λειτουργία του εγκεφάλου; Γνωρίζουν την σχέση αυτού με το πνεύμα; Μήπως έχουν αποδώσει στον εγκέφαλο πνευματικές ιδιότητες που ως υλικό όργανο δεν θα μπορούσε να κατέχει; Υπάρχει μία σύγχυση πάνω στις λειτουργίες και τις έννοιες των ενεργειακών πεδίων του ανθρώπου. Γι’ αυτό και δίνουμε αποφθέγματα, ορισμούς και διδασκαλίες, ώστε οι άνθρωποι ν’ αποκτήσουν την ακραιφνή Γνώση. Τότε θα είναι ευκολότερη η διαδικασία της αυτογνωσίας.
Και σας ρωτώ: ‘Το πνεύμα σας, το γνωρίζετε; Λειτουργείτε πνευματικά μέσω νόησης; Ή λειτουργείτε εγκεφαλικά μέσω σκέψης; Επιτρέπετε στο πνεύμα να αποβάλλει τις μη ωφέλιμες σκέψεις του εγκεφάλου ή τα συναισθήματα της καρδιάς που δημιουργούν ασθένειες στο σώμα; Όταν λοιπόν έχετε μια μη ωφέλιμη σκέψη ή ένα συναίσθημα, πόσο γρήγορα τα αποβάλλετε; Τα αποβάλλετε; Εάν δεν τα αποβάλλετε, (που δεν τα αποβάλλουν πολλοί) που παγιώνονται; Άραγε γνωρίζουν οι άνθρωποι πόσες μη ωφέλιμες σκέψεις έχουν κάνει, πόσα συναισθήματα έχουν δημιουργήσει και πού έχουν αποθηκευτεί;’ Εάν αποθηκεύονταν στον εγκέφαλο τους, τότε θα έπρεπε να είναι γεμάτος με απόβλητα. Θα γνώριζαν οι άνθρωποι αυτές τις απαντήσεις, εάν είχαν την γνώση του χώρου και των ειδών της μνήμης.

Το σώμα λειτουργεί ωφέλιμα για την οντότητα με τη διαχείριση της ενέργειας της ψυχής από το πνεύμα προς το σώμα. Πώς αποβάλλεται ένα συναίσθημα ή μια μη ωφέλιμη σκέψη; Υπάρχουν διαδικασίες, όπως η συγχώρεση, η αγάπη, κλπ. Μόνο που αυτές οι διαδικασίες λειτουργούν μέσω του πνεύματος. Όχι μέσω του εγκεφάλου. Παραδείγματος χάριν, αν σκεφτείς κακό για ένα άνθρωπο που σε έβλαψε, επιτρέπεις να εισχωρήσει μια αρνητική ενέργεια (απόβλητο) εντός της οντότητάς σου. Την διαχείριση αυτής της ενέργειας την αναλαμβάνει συνήθως η λειτουργία της σκέψης, η οποία αντί να την αποβάλλει, την παγιώνει και την κάνει εγωισμό. Η πραγματική συγχώρεση και η αποβολή της ενέργειας αυτής γίνεται μέσω της εκμηδένισης του εγωισμού, ώστε το πνεύμα να δύναται να διαγράψει το απόβλητο της σκέψης από την οντότητα.

Εκτός από τις σκέψεις, όμως, υπάρχουν και οι ιδέες οι οποίες προέρχονται εκ του πνεύματος και είναι πάντα ωφέλιμες. Όταν όμως τις αναλαμβάνουν οι σκέψεις τις διαβάλλουν και τις κάνουν καταστροφικές. Για παράδειγμα, κάποιοι επιστήμονες αφιέρωσαν τη ζωή τους για να δώσουν μια ιδέα ωφέλιμη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Η ιδέα αυτή μέσω του εγωισμού των ολίγων κατέληγε στην εκμετάλλευση της ανθρωπότητας, οδηγώντας την πολλές φορές στην καταστροφή. Αυτός που έδινε την ιδέα δεν είχε κανένα συμφέρον. Αυτοί όμως που την υλοποιούσαν σκεπτόμενοι, την διέστρεφαν, ώστε να γίνει εξαγοράσιμη με χρήμα, με δόξα κλπ. Τη Φώτιση όμως σε έναν επιστήμονα για να φέρει το αποτέλεσμα της έρευνάς του, Εμείς δεν του την πουλούσαμε. Του την δίναμε δωρεάν. Κάτι που σου δίνεται δωρεάν δεν πρέπει να το εμπορεύεσαι. «Δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε».
Λάβετε λοιπόν τις ιδέες που σας δίνονται από το πνεύμα για να φωτίσετε την ανθρωπότητα, αντί να τις συσκοτίζετε με την σκέψη σας.

Και επειδή αρκετά ασχοληθήκατε με την υλική έκφραση του ανθρώπου, ανακαλύψτε το αιθερικό σας περιβάλλον για να αξίζετε να λέγεστε Άνθρωποι.

Επιστροφή στα Θέματα

ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΫΛΟ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΗ ΣΤΟ ΑΫΛΟ

20-1-2008
Ο ΩΝ

Η Φώτιση δεν σταματά με τον υλικό θάνατο, έτσι όχημα για την κάθοδο στην ύλη είναι το σώμα, όχημα κατά τον θάνατο στην ύλη για να ταξιδέψεις προς τον Παράδεισο είναι η Φώτιση. Κλείνει λοιπόν ο κύκλος της διαδρομής μιας οντότητος η οποία θνήσκει στον Ουρανό και βρίσκεται στην ύλη με όχημα το σώμα, κυβερνήτη το πνεύμα και ενέργεια την ψυχή. Εντός της ύλης, ο καλός κυβερνήτης για να κυβερνήσει το σκάφος του, φροντίζει πάντα να έχει την απαιτούμενη ενέργεια. Η ψυχική ενέργεια τώρα δίδει την ενέργεια στο σώμα (πλοίο),  αλλά και μέσω της σύνδεσης μετά του Αγίου Πνεύματος δίδει Φώτιση στον κυβερνήτη του πλοίου (πνεύμα). Ένας καλός κυβερνήτης γνωρίζει. Για να ταξιδέψει στη θάλασσα, χρειάζεται πλοίο, στον αέρα, αεροπλάνο. Για να μάθει τι χρειάζεται για να ταξιδέψει στο άυλο πρέπει να πάρει τη Γνώση από τη Θεία Φώτιση. Το πλοίο για να ταξιδέψεις στο άυλο είναι το πνεύμα. Όμως η απαιτούμενη ενέργεια για το ταξίδι αυτό βρίσκεται εντός της ψυχής. Βρισκόμενη εντός της ύλης η οντότητα μπορεί να ταξιδέψει στο άυλο με απόλυτη συνεργασία ψυχής και πνεύματος. Όταν όμως τελειώσει το ταξίδι στην ύλη χωρίς την απαιτούμενη συνεργασία ψυχής και πνεύματος, τότε ο κυβερνήτης βρίσκεται εντός του σκότους και έχει την ανάγκη του θανάτου να τον οδηγήσει. Το ταξίδι αυτό του θανάτου μπορεί η οντότητα  να το έχει κάνει πριν τελειώσει ο χρόνος παραμονής της στην ύλη. Έτσι θα γνωρίζει τον δρόμο και δε χρειάζεται τον θάνατο. Τότε βιώνει την Ανάσταση. Ο κύκλος είναι πάντα ο ίδιος και παντού. Μέσα σ’ έναν κύκλο δεν μπορείς να χαθείς. Αν μείνεις μέσα σ’ αυτόν, κάποια στιγμή θα βρεις το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε. Αν η οντότητα βγει, τότε χρειάζεται τη βοήθεια του θανάτου. Όταν το πνεύμα εντός του σκότους της ύλης παίρνει Φως από τον Πνευματικό Κόσμο, τότε έχει ξεπεράσει τον φόβο του θανάτου, διότι γνωρίζει ότι δεν είναι θάνατος. Τότε μεταβαίνει από την μία διάσταση στην άλλη. Δεν πρέπει να υπαχθεί στους νόμους της ύλης γιατί τότε μπαίνει σε μια πορεία προς το άπειρο και δεν μπορεί να γυρίσει στο σημείο εκκίνησης, παρά μόνο αν η ευθεία καταλήξει να γίνει κύκλος.

Επιστροφή στα Θέματα

Η ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

11-7-2010
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Στο ανθρώπινο σώμα η καρδία είναι υπεύθυνη για την αρμονική ροή του υγρού στοιχείου εντός του σώματος του ανθρώπου. Η καρδία από μόνη της έχει ως λειτουργικό σύστημα το αίσθημα. Η αποκωδικοποίηση αυτού του συστήματος δεν ανήκει στο γνωστικό πεδίο του εγκεφάλου. Ως εκ τούτου, ο εγκέφαλος δημιουργεί σκέψεις προκειμένου να νοήσει το αίσθημα. Οι σκέψεις επεμβαίνουν στο αίσθημα και προκαλούν ένα καινούριο λειτουργικό σύστημα, το συναίσθημα, το οποίο ελέγχεται από τις σκέψεις. Το συναίσθημα είναι αυτό που διαταράσσει την αρμονία του υγρού στοιχείου και μέσω της διατάραξης αυτής, προκαλεί ασθένειες, δηλαδή αφαιρεί το σθένος (α-σθένος), δηλαδή την αρμονία από κάποιο ή κάποια όργανα του σώματος. Το αίσθημα γίνεται κατανοητό μόνο από τον νου, ο οποίος προσπαθώντας να επαναφέρει την αρμονία στο σώμα, πολεμά τη σκέψη και τότε η σκέψη στέλνει ως Δούρειο Ίππο τον εγωισμό εντός του νοός. Αυτή η συνεχής μάχη γίνεται μέχρι τελικής πτώσεως είτε του νοός, είτε της σκέψης.
Ας δούμε τώρα τι συμβαίνει αναλόγως του αποτελέσματος της μάχης. Εάν η πτώση είναι του νοός, τότε επικρατεί μία δυσαρμονία στο υγρό στοιχείο του σώματος, διότι η σκέψη ενεργεί ως μονάρχης και καταλαμβάνει όλον τον χώρο του σώματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η σκέψη να μη σέβεται το σώμα και να το γεμίζει με απόβλητα, παίρνοντας ως φόρο το αίσθημα από την καρδία για να το απονείμει στον εγωισμό και να του αποδείξει ‘πόσο πολύ τον αγαπά’. Έτσι του το δίδει ως συναίσθημα. Αυτό που προκύπτει είναι η ασθένεια του σώματος που προκαλείται από τον αγώνα του πνεύματος προκειμένου να πεθάνει και η σκέψη και ο εγωισμός.
Εάν η πτώση είναι της σκέψης, τότε ο εγκέφαλος αποκτά τη Γνώση του αισθήματος, κατ’ επέκταση τη Γνώση της αρμονίας του υγρού στοιχείου της οντότητας, που είναι και το περιβάλλον στο οποίο ζουν όλα τα ζωτικά όργανα του σώματος και όχι μόνο. Δημιουργείται τότε η αρμονική συνεργασία εγκεφάλου και καρδίας και μέσω του υγρού στοιχείου διακινείται η ενέργεια της ψυχής προς το πνεύμα. Η οντότητα αποκτά τη δύναμη της αυτοΐασης, διότι αποβάλλει τον Δούρειο Ίππο (εγωισμός) εκ του νοός και αποκαλύπτει τη Γνώση της ταυτότητας της οντότητας, που είναι το Εγώ. Η οντότητα πλέον υπάγεται στην Πνευματική Ιατρική, η οποία κατέχει τη Γνώση της αρμονικής ροής του υγρού στοιχείου. Σ’ αυτήν την περίπτωση το σώμα προετοιμάζεται με τέτοιον τρόπο, ώστε η καρδία να δώσει την ενέργεια του αισθήματος και ο εγκέφαλος μέσω αυτής της ενέργειας, να συνδεθεί μετά του νοός, ώστε να νοήσει τις αξίες των εννοιών και να εισαχθεί εις την νόηση. Μέσω αυτής της διαδικασίας το πνεύμα συνδέεται με την ενέργεια της ψυχής και τότε ετοιμάζεται για τη μετάβαση στη διάσταση του αιθέρα. Κι επειδή στη διάσταση αυτή, το σώμα δεν δύναται να ζει αιώνια, το οδηγεί στην ύπνωση για να μη χαθεί ως ενεργειακό αποτύπωμα από την διάσταση του αέρα. Τότε και μόνον τότε η ψυχοπνευματική οντότητα, έχοντας την δύναμη του αιθέρα, επεμβαίνει στην ύλη και μέσω του ενεργειακού της αποτυπώματος θαυματουργεί.
Επειδή η σκέψη μέσω του σώματος οδηγεί στον αιώνιο θάνατο, ενώ η νόηση μέσω του πνεύματος και της ψυχής οδηγεί στο Αιώνιο Ζην, σας κάνω μια ερώτηση.
Τι προτιμάτε, τον βέβαιο θάνατο ή την Αιώνια Ζωή; Για την πρώτη περίπτωση είστε σίγουροι και το έχετε τεκμηριώσει, λέγοντας ότι το μόνο βέβαιο στη ζωή είναι ο θάνατος. Για την δεύτερη περίπτωση δεν γνωρίζετε. Εμείς λέμε ότι υπάρχει και η μετάβαση. Εάν έχετε λοιπόν τη γνώση του βέβαιου θανάτου και δεν θέλετε να αποκτήσετε τη Γνώση του Αιωνίου Ζην, σας καταλαβαίνω. Έτσι κάνει η σκέψη. Για να γνωρίσετε την δεύτερη περίπτωση και να μη φοβάστε τον θάνατο πρέπει να νοήσετε. Γι’ αυτό συγχωρέστε μας αν δεν μας νοείτε και μη μας βάζετε στην σκέψη σας. Γιατί αυτό θα σας οδηγήσει στο βέβαιο θάνατο. Πάρτε τη Γνώση της νοήσεως για να μεταβείτε στην Αιώνια Ζωή.

Οι ασθένειες υπάρχουν μόνον όταν τις προσκαλεί ο άνθρωπος, ο οποίος τότε γίνεται ασθενής. Το προσκλητήριο δε, το οποίο στέλνει σ’ αυτές είναι η σκέψη και ο ταχυδρόμος ο εγωισμός.

Επιστροφή στα Θέματα

ΘΕΩΡΗΜΑ ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ

Νοέμβριος 2011
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Η διαχρονική κατάσταση του μηδενός δημιουργεί την αξία της μονάδος, οδηγώντας την χρονική σταθερά του χρόνου στο χώρο του απείρου.
Ως διαχρονική σταθερά του μηδενός ορίζεται η Γνώση της Δημοκρατίας, ως κέντρο του κύκλου ο δήμος-λαός και ως ακτίνα που δημιουργεί τον κύκλο ο ηγέτης-υπηρέτης του λαού. Όσο ισχυρότερος ο δεσμός λαού-ηγέτη, τόσο μεγαλύτερα μπορούν να γίνουν τα όρια του κύκλου.
Σήμερα τον υπηρέτη του λαού τον έκαναν μονάρχη περιβαλλόμενο από πολλούς συμβούλους. Έτσι ο μονάρχης γίνεται ο ίδιος κέντρο και φτιάχνει διάφορα άλλα κυκλίδια, με τους συμβούλους του ως περίμετρο. Τα κυκλίδια αυτά καλύπτουν την ακτίνα του κύκλου της Δημοκρατίας, κάνοντας σταδιακά μετάσταση προς στην περίμετρο του κύκλου. Τότε ο μονάρχης γίνεται δικτάτορας. Ο κύκλος της Δημοκρατίας καταλήγει να αποσυνδεθεί από το κέντρο του που είναι ο λαός, ο λαός απομακρύνεται από τον ηγέτη και ο δικτάτορας πλέον, επιτρέπει στα κυκλίδια να επέμβουν στο κέντρο. Τα κυκλίδια ορίζουν πλέον νέους ηγέτες και ιεραρχίες, διότι από αυτά προέρχονται όσοι έχουν ‘αξιώματα’. Έτσι ο λαός δεν δύναται πια να φτιάξει δικό του κύκλο με την ίδια ακτίνα.
Το μηδέν (Δημοκρατία) δύναται να αντικαταστήσει τη διαβολή της μονάδος (δικτάτορας) με άλλη μονάδα (ηγέτης). Το δε μηδέν για τη Γη θεωρείται ανύπαρκτο, ενώ η μονάδα προκαλεί φόβο διότι θεωρείται υπαρκτή.

Ας μπούμε στη Δημοκρατία της Γνώσης και της Ηδονής για να δημιουργήσουμε.
Ας φύγουμε από τις δημοκρατίες της γνώμης και του οργασμού για ν’ αποφύγουμε τη διαφθορά και τη φθορά.

δικτατορική δημοκρατία

Επιστροφή στα Θέματα

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΣΟΦΙΣΤΕΙΑ ΩΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Νοέμβριος 2011
ΠΕΡΙΚΛΗΣ & ΜΙΚΡΟΣ

Η Δημοκρατία είναι καθημερινή θητεία λαού και πολιτικών. Όχι μια περίοδος τεσσάρων ή δύο χρόνων θητείας μιας κυβέρνησης. Στην Αρχαία Ελλάδα οι σοφιστές ξεγέλασαν τα πάντα: λαό, θεσμούς και αξίες. Επί πάνω από 2.000 έτη, η δημοκρατία έχει τη σοφιστεία μέσα της. Μέχρι σήμερον λοιπόν, λείπει ο θεσμός που κάνει ενεργό τον πολίτη καθημερινά.
Η σοφιστεία είναι το προπατορικό αμάρτημα της Δημοκρατίας. Αυτή προκάλεσε την μεγαλύτερη ιώσιμο ασθένεια στον πλανήτη που είναι η ‘δημοκρατίτιδα’, η οποία έχει ως ιό της την πολιτική. Η θεραπεία της ανθρωπότητος έχει να κάνει με την καταπολέμηση του μικροβίου της πολιτικής, που είναι η ‘γνωμίτιδα’ της ‘δημοκρατίτιδας’. Γι’ αυτό  κάθε άνθρωπος πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του πολίτη και όχι πολιτικό. Οι άνθρωποι όμως σήμερον έχουν γίνει ‘πολιτικομανείς’. Εθίστηκαν στην πολιτική της γνώμης, επειδή δεν γνωρίζουν τι θα πει πολιτική. Η πολιτική σχετίζεται με την πολιτεία, η οποία απαρτίζεται από την πόλη και τον δήμο. Η αξία των πολιτών είναι να συμμετέχουν στην πολιτική όχι μόνο με την ψήφο τους και η αξία του πολιτικού είναι να συμμετέχει στη πολιτική για τους πολίτες κι όχι για τις ψήφους τους. Σήμερα άξιος για την πολιτική θεωρείται αυτός που έχει πολλές κοινωνικές γνωριμίες, ώστε να μπορέσει να πάρει πολλές ψήφους και να εκλεγεί. Έχει καταλυθεί κάθε ίχνος Δημοκρατίας, διότι έχουν επέμβει όλες οι δυνάμεις πέρα από το πνεύμα και το λόγο του κάθε ανθρώπου. Χρησιμοποιώντας την δημοκρατική εκλογή τους από τον λαό, κάνουν πράγματα άλλα από αυτά για τα οποία τους εξέλεξε δημοκρατικά ο λαός. Οι σοφιστές με τη βοήθεια όλων των σατύρων κατάφεραν να κάνουν το λαό να μην καταλαβαίνει τίποτα από αυτά που κάνουν. Και μέσω της προβολής της γνώμης τους από τα μέσα, κρατούν τους πολίτες σε ύπνωση. Τους υπνωτίζουν και μεταδίδεται η ύπνωση ως ασθένεια από τον έναν στον άλλον, μέσω της αναπαραγωγής της γνώμης αυτής. Η δε εστίαση σε μια είδηση - γνώμη γίνεται τόσο αριστοτεχνικά, που ομοιάζει με τέχνασμα ταχυδακτυλουργικό. Αυτό επιτυγχάνεται διότι η γνώμη του ανθρώπου αλλάζει εύκολα, δια διαφόρων άλλων γνωμών, οι οποίες εισερχόμενες στον εγκέφαλο δημιουργούν μια συμφεροντολογική γνώμη και άποψη. Ο λαός όμως όταν υπνωτισθεί, είτε θα ξυπνήσει απότομα και τότε θα χυθεί πολύ αίμα, είτε θα συνεχίζει να κοιμάται και τότε επέρχεται επιδημία, η οποία είναι η πνευματική πτώση της οντότητας του ανθρώπου.

Ευελπιστούμε οι λαοί ν’ αφυπνιστούν και μαθαίνοντας από αυτά που παθαίνουν οι Έλληνες σήμερα, να δούνε τι τους περιμένει.
Μέσω της γνώμης πρέπει να βρουν τη Γνώση ώστε να καταλήξουν στη συνεννόηση. Η εξάλειψη του ‘μη’ από το ‘μη καλό’ γίνεται όταν γνωρίζεις και επιθυμείς το καλό.
Δεν βλέπετε τη Γνώση σας διότι ενδύσατε τη γύμνια της σκέψης σας με τις γνώμες των άλλων. Και οι γνώμες των ‘άλλων’ είναι το ευρώ, το δολάριο κλπ, που αντικατέστησαν το ‘δημο-’ από τη ‘δημοκρατία’ με το ‘χρήμα’, γι’ αυτό και η σκέψη σας έχει γίνει οικονομική και προσπαθείτε να τη θεραπεύσετε με οικονομολόγους. Οι σειρήνες σας πλάνεψαν, σας αφαίρεσαν και το υλικό σας ευ ζην, φοβηθήκατε για το ζην και ξεχάσατε ότι υπάρχει και το αιώνιο ζην.

Σπουδάστε στο πανεπιστήμιο της Πνευματικής Γνώσης για να πάρετε το πτυχίο της Αιώνιας Ζωής, αλλιώς θα βγείτε στη ‘σύνταξη’ και μετά τη ‘σύνταξη’ έρχεται ο θάνατος.

Γνώση προερχόμενη εκ των έσω, φωτεινή εστί. Γνώση προερχόμενη εκ των έξω, σκοτεινή εστί. Η γνώμη καθοδηγεί την βούληση, ενώ η γνώση κάνει την βούληση ελεύθερη. Η γνώμη είναι η ασθένεια της Γνώσης όπως το ψέμα στην Αλήθεια. Βάλτε τέλος στη δημοκρατία της γνώμης παίρνοντας Γνώση από και για τη Δημοκρατία.

Η Δημοκρατία ξεκίνησε με γνώμονα την Αγάπη προς το έμψυχο, αλλά και το άψυχο υλικό. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας είναι εδραιωμένοι και αποδεκτοί από όλους και θεσπίζονται μέσω των Αξιών. Η Αλήθεια θα έρθει για να θεραπεύσει τη μόλυνση των Αξιών και των θεσμών από τη σοφιστεία. Η αποκατάσταση της Αλήθειας και των θεσμών θα γίνει μέσω της Μουσικής και του Λόγου.

Επιστροφή στα Θέματα