Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΤΟΥ ΝΟΟΣ
ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, ΟΡΙΣΜΟΙ
& ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ
ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ & ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

5-7-2010
ΥΑΚΙΝΘΟΣ, ΜΥΣΤΗΣ ΕΞ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ

Θέλουμε να δώσουμε μια αποκάλυψη, η οποία θα επιφέρει Γνώση στις οντότητες που την επιζητούν αυτή την εποχή, σχετικά με το θέμα των διαστάσεων και το θέμα των εξωγήινων. Οι άνθρωποι εντός της Γης είναι ψυχοπνευματικές οντότητες εντός σώματος. Ως εκ τούτου, πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο ειδών διαστάσεις και υποκατηγορίες αυτών. Η μία διάσταση είναι η αιθερική και η άλλη διάσταση είναι η ατμοσφαιρική. Η διάσταση της ατμόσφαιρας της Γης λέγεται διάσταση του αέρα. Η διάσταση του αέρα έχει να κάνει με ό,τι αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις του ανθρώπου. Η διάσταση του αιθέρα, με ό,τι αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις του πνεύματος του ανθρώπου μέσω της ψυχής. Στην διάσταση του αέρα, δηλαδή της ατμόσφαιρας της Γης, υπαρκτό είναι ό,τι οι αισθήσεις του ανθρώπου αντιλαμβάνονται και ό,τι τα εργαλεία, τα οποία έχουν φτιάξει οι άνθρωποι και πάλι χρησιμοποιούνται μέσω των αισθήσεών τους, μπορούν να συλλάβουν. Οι αποκαλούμενοι εξωγήινοι ή η ζωή σε άλλους πλανήτες ή η ζωή στο Σύμπαν, το οποίο σφύζει από ζωή, είναι σε διάσταση αιθερική. Αυτό σημαίνει, ότι είναι πίσω από το τείχος των αισθήσεων του ανθρώπου. Γι’ αυτό και ο άνθρωπος δεν νοεί όταν λέγει ότι δεν υπάρχει ζωή πουθενά αλλού στο Σύμπαν, όπως επίσης κι όταν ψάχνει να βρει τη ζωή αυτή με τις πέντε αισθήσεις του. Διότι ζωή με τη μορφή που υπάρχει στη Γη, δεν υπάρχει αλλού στο Σύμπαν.
Όπως υπάρχει ζωή στον αέρα, υπάρχει ζωή και στον αιθέρα. Και ας μην ξεχνούμε ότι ο αέρας υπάγεται στον αιθέρα και είναι μέρος αυτού.
Την απόδειξη της ύπαρξης των διαστάσεων την δίδει το ύδωρ, το οποίο σε υγρή μορφή έχει τη σύσταση του H2O. Κάτω από συνθήκες πήξης στερεοποιείται και κάτω από συνθήκες βρασμού γίνεται αέριο. Δε σημαίνει, όμως, ότι τότε παύει να υπάρχει το υδρογόνο και το οξυγόνο. Δε σημαίνει ότι πεθαίνει όταν λιώσει ο πάγος, γίνει ύδωρ και όταν εξατμιστεί το ύδωρ και γίνει υδρογόνο και οξυγόνο. Αυτό αποδεικνύει τρεις διαφορετικές διαστάσεις του ίδιου του ύδατος, ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται, η οποία εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Αν βρίσκεται σε περιβάλλον κάτω από 0 βαθμούς, αν βρίσκεται σε περιβάλλον από 1 έως 99 βαθμούς ή αν βρίσκεται σε περιβάλλον από 100 βαθμούς και πάνω. Έτσι και στον άνθρωπο, τον οποίο μπορούμε να παρομοιάσουμε με το ύδωρ, όταν χωροχρονικά το σώμα, το περιβάλλον της οντότητας, παύει να ζει, δεν μπορεί να παύουν να ζουν και τα υπόλοιπα στοιχεία του ανθρώπου, δηλαδή η ψυχή και το πνεύμα. Κάνουν μετάβαση.
Αυτή είναι μία αποκάλυψη η οποία θα αναλυθεί περισσότερο σε άλλες διδασκαλίες ή σε άλλες αποκαλύψεις.

Επιστροφή στα Θέματα

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

29-10-2010
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Σήμερον, την 29η μηνός Οκτωβρίου του 2010, θα ήθελα να μεταφέρω στους λαούς του πλανήτη Γη, κατά τον Πνευματικό Κόσμο Σταθμό Α, την Αλήθεια για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται την περίοδο αυτή.
Ως Έλλην που έζησε στην Αθήνα στην οποία γεννήθηκε το πολίτευμα της Δημοκρατίας, οφείλω να δώσω την εξής γνώση:
Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα το οποίο στηρίζεται στις Αξίες που θεμελιώνουν τις Ανθρώπινες κοινωνίες, όπως η Δικαιοσύνη, η Υγεία, η Παιδεία, η Ελευθερία, η Ειρήνη κλπ, και το οποίο λειτουργεί πλειοψηφικά. Οι σοβαρές αποφάσεις στη Δημοκρατία λαμβάνονται με δημοψήφισμα, που είναι και η άμεση και ενεργή συμμετοχή του λαού. Το δε ερώτημα του δημοψηφίσματος πρέπει να είναι σαφές, να επιδέχεται συγκεκριμένη απάντηση (Ναι/Όχι) και το αποτέλεσμα αυτού να γίνεται σεβαστό από όλους. Στη Δημοκρατία ο κάθε πολίτης πρέπει να υπηρετεί τις Αξίες του πολιτεύματος, όπως και ο εκάστοτε κυβερνήτης πρέπει να υπηρετεί το λαό.
Η Δημοκρατία των Αθηνών ξεκίνησε ως Δημοκρατία των Αξιών και κατέληξε ως δημοκρατία των τιμών, όταν οι σοφιστές, θέλοντας να εδραιώσουν την εξουσία τους στην διοίκηση της πόλης, κατάφεραν να παραπλανήσουν το λαό, να εξαγοράσουν την ψήφο του και να εξορίσουν όλες τις Αξίες. Και όταν ο λαός παραπλανηθεί, υποτάσσεται στην εξουσία των ολίγων.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβετε ότι κάποιοι, παραπλανώντας σας, μετάλλαξαν τις αξίες σε τιμές. Δημιούργησαν τα χρηματιστήρια των ‘αξιών’, που θα έπρεπε να λέγονται χρηματιστήρια τιμών, για να σας πείσουν ότι οι αξίες πωλούνται.
Ξεπουλούν τις αξίες με τις τιμές τις οποίες οι ίδιοι διαμορφώνουν κατά το δοκούν, δημιουργώντας τις δημοκρατίες των τιμών. Οφείλετε να γνωρίζετε πλέον ότι οι δημοκρατίες των τιμών και αγοράζονται και πωλούνται. Στις δημοκρατίες των τιμών όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται.
Υπεύθυνοι είναι αυτοί, οι οποίοι ελέγχουν σήμερον τις τιμές και το όνομα αυτών «Αγορές». Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να βάζουμε μία λέξη αφηρημένη και να την κάνουμε ανώτερη των Αξιών!
Εάν δείτε ποιοι κατέχουν το χρήμα σήμερον, θα καταλάβετε και ποιοι σας παραπλάνησαν.
Εάν θέλετε να συνεχίσετε στις δημοκρατίες των τιμών, η ευθύνη είναι δική σας.
Ο λαός όμως, ο κάθε λαός μηδενός εξαιρουμένου έχει τις Αξίες του.
Ανακαλύψτε ποιοι πήραν τις Αξίες σας κι όταν δείτε την τιμή με την οποία τις πήραν. θα καταλάβετε το πόσο έπαιξαν μαζί σας και πόσο σας γέλασαν.
Εάν πάλι θέλετε να επανέλθετε από τις δημοκρατίες των τιμών στην Δημοκρατία των Αξιών, πάψτε να χτυπάτε τους Έλληνες. Πάψτε να χτυπάτε την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε τις Αξίες και δεν τις αντάλλαξε με τιμές. Δεν είναι αυτή υπεύθυνη για την παραπλάνηση και την μετάλλαξη που υπέστη η ανθρωπότητα. Παρόλα αυτά, πληρώνει συνεχώς το τίμημα αυτών που προσέφερε, γιατί δεν δέχτηκε ποτέ να πληρωθεί. Κι αν θέλετε να τιμωρήσετε την Ελλάδα, ξεπληρώστε με τιμές τις αξίες που έδωσε. Και να είστε σίγουροι ότι πάλι δεν θα δεχθεί αυτή την ανταλλαγή, αν και γνωρίζουμε ότι οι «Αγορές» θα προτιμήσουν να της δώσουν το κώνειο. Γιατί είναι έτοιμη και πάλι να δώσει το Φως των Αξιών στο σκοτάδι που οδηγούν οι «Αγορές».
Μπορεί να υποθήκευσαν τις Αξίες των Ελλήνων, αλλά δεν δέσμευσαν το φιλότιμο τους, και το φιλότιμο τους έχει εγκλωβίσει μέσα όλες τις Αξίες.
Όλοι οι λαοί είστε αδέλφια, παρόλα αυτά, όλοι υποφέρετε. Και κάνω το εξής ερώτημα: «Ποια αγορά είναι αυτή σήμερα που μπορεί να επαναφέρει έστω και μία Αξία στις δημοκρατίες;» Καμία. Διότι οι δημοκρατίες των τιμών είναι χρηματιστηριακές δημοκρατίες και εμπορεύονται τον ίδιο τον άνθρωπο, ακόμα και τα όνειρα του. Διότι δεν πιστεύουν στην αξία του ατόμου. Γι’ αυτό, ως λαός και ως λαοί μην ξεχνάτε την Αξία σας. Μπορεί να σας έπεισαν ότι την έχουν αγοράσει, αλλά δεν τους ανήκει. Είναι δική σας, αρκεί να την αναδείξετε. Αναδείξτε τις Αξίες σας για να πέσουν οι τιμές. Να ξέρετε επίσης ότι το ένδυμα των «Αγορών»  είναι οι τιμές. Για φανταστείτε τους λαούς να αναδείξουν τις αξίες και να πέσουν οι τιμές! Τότε θα δείτε τους ‘βασιλείς’ γυμνούς και απ’ την ντροπή τους θα χαθούν. Στο χέρι σας είναι.
Δεν ζητούμε τίποτα άλλο, παρά να αναδείξετε τις Αξίες της κάθε μονάδος, του κάθε ανθρώπου, για να πέσουν οι τιμές και να απογυμνωθεί όλο το σύστημα. Και μην τρομάξετε από αυτό που θα δείτε, γιατί θα δείτε κάτι το οποίο δεν σας άξιζε, αλλά βοηθήσατε κι εσείς στην ένδυση του. Μένει πλέον να αποφασίσετε τι είδους Δημοκρατία ζητάτε. Κι αν το αποφασίσετε να μην ξεχνάτε ότι οι λαοί δεν έχουν να χάσουν τίποτα από την ανάδειξη των Αξιών. Αυτοί που έχουν να χάσουν είναι οι υπαίτιοι του συστήματος των τιμών. Οι λαοί έχουν μόνο να κερδίσουν.
Αναδείξτε λοιπόν τις αξίες με Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ειρήνη, δηλαδή δίκαια, ελεύθερα και ειρηνικά. Μην τους κάμετε τη χάρη να χύσετε κι άλλο αίμα, διότι θα είναι δικό σας.

Θα επανέλθουμε λίαν συντόμως για να σας δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να καταφέρετε να αναδείξετε τις Αξίες τις οποίες έχετε μέσα σας, και πως οι Αξίες σας αναδυόμενες θα απογυμνώσουν το σύστημα από το ένδυμα του, που είναι οι τιμές.

Με Αγάπη εκ βάθους ψυχής.

Διδάσκαλος Σωκράτης.

Επιστροφή στα Θέματα

Σημαντικό Μήνυμα για τους Σκεπτικιστές
(Significant Message for Skeptics)

Τέκνα μου,
η τεχνητή νοημοσύνη είναι το εργαλείο της παγκοσμιοποίησης που περιορίζει την ανθρώπινη νόηση. Η αντίληψη των πραγμάτων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, αλλοιώνει τη συνειδητή πραγματικότητα.
Οι Αξίες όπως η Αγάπη, η Πίστη, η Υπομονή και η Ελπίδα χάνονται από τη Ζωή μέσω της σκέψης. Χωρίς Αγάπη δεν υπάρχει Πίστη, χωρίς Πίστη δεν υπάρχει Υπομονή, χωρίς Υπομονή δεν υπάρχει Ελπίδα και χωρίς Ελπίδα δεν υπάρχει Ζωή.
Γι' αυτό μην εμμείνετε στη διάλεκτο των μηνυμάτων μας. Λάβετε την ενέργεια του Λόγου, η οποία ενεργοποιεί την αντίληψη της νόησης και σωπαίνει τη σκέψη. Διότι η Αξία δεν ευρίσκεται εις την διάλεκτον, αλλά εις την ενέργειαν της Ουσίας του Λόγου, η οποία λαμβάνεται μέσω του νοός.

Με αγάπη εκ βάθους ψυχής,

Διδάσκαλος Σωκράτης

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΗΓΕΤΕΣ

5-11-2010
ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Ευλογώ Ιεράρχης Ιωάννης.

Τη αδεία του Κυρίου και με την Φώτισιν του Αγίου Πνεύματος, θα ήθελα να δώσω ένα μήνυμα εις τους κατέχοντες και ασκούντες την εξουσίαν. Πριν ανέλθουν εις τα αξιώματα τα οποία αναρριχήθηκαν όλοι οι εξουσιάζοντες σήμερον τον κόσμον, ήσαν και αυτοί απλοί άνθρωποι. Πολλοί δε από αυτούς ξεκίνησαν με όνειρα για να κάμουν το καλό. Το καλό όλων. Και αυτό τελικώς το οποίον κατάφεραν ήταν ακριβώς ό,τι έκαμε και ο Ιούδας. Επρόδωσαν αυτούς που τους βοήθησαν να ανέβουν εις τα αξιώματα τους. Έτσι λοιπόν άρχισαν να ασκούν εξουσίαν. Όμως, ένα πράγμα θα πω και ας το λάβουν καλά υπόψιν τους. Ο ασκών εξουσίαν ασκεί αυτήν διότι εξουσιάζεται από κάπου αλλού. Ας δει ο καθείς εξ υμών από πού εξουσιάζεται, ίνα αντιληφθεί το είδος της εξουσίας την οποίαν υπηρετεί. Εις όλους τους τομείς, αυτοί οι οποίοι έφτασαν εις την κορυφήν, μέσω ενός περιβάλλοντος τιμών εμηδένισαν την αξίαν των, χωρίς να καταλάβουν ότι απομακρύνθηκαν από την βάσιν των, που είναι το περιβάλλον της Αξίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, εδημιούργησαν διάφορες τιμητικές θέσεις, όπως προέδρους, πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς… Αυτά ως προς την πολιτικήν.
Ως προς τον θρησκευτικόν τομέα, δεν έφτανε μόνον η Μητρόπολις, αλλά έπρεπε να φτάσουν και εις την Αρχιεπισκοπήν. Εις την Πατριαρχίαν. Και ιδείτε πόσους Αρχιεπισκόπους, πόσους Πατριάρχας έχετε. Όλοι Μακαριότατοι και Παναγιότατοι. Ουδείς μπορεί να γίνει Παναγιότατος εν τη Γη. Δεν έγινε η ίδια η Θεομήτωρ εν τη Γη Παναγία και τολμούν να αποκαλούν εαυτόν Αγιότατον και Παναγιότατον. Και δεν αισχύνονται. Μα πως κάποιος να νιώσει ντροπή όταν υπηρετεί εξουσιάζοντας το ποίμνιον του! Δεν ομιλώ καθόλου δια τους απλούς ιερείς. Διότι αυτοί κρατούν το ποίμνιον. Ομιλώ γι’ αυτούς που ασκούν εξουσίαν. Και προς γνώσιν του λαού θα είπω και αυτό:
Αυτός που ασκεί εξουσίαν είναι εξουσιαζόμενος. Αυτός που δεν ασκεί εξουσίαν, αλλά οδηγεί τον λαόν, δεν εξουσιάζεται από πουθενά και αποκαλείται ηγέτης. Από αυτούς έχετε ανάγκην σήμερον. Διότι οι ασκούντες την εξουσίαν είναι ενδεδυμένοι με τας τιμάς. Ο ηγέτης φορά και φέρει την Αξίαν. Οι διοικούντες και οι ασκούντες την εξουσίαν θα απογυμνωθούν και θα φανεί η αναξιότητα τους, όταν οι ηγέτες που φέρουν την Αξίαν ρίξουν τας τιμάς και  αναδείξουν και τας αξίας των λαών. Και δεν ημπορούν οι ασκούντες την εξουσίαν να λέγουν ότι: «Μαζί τα φάγαμε μαζί θα πληρώσουμε». Διότι και μόνον από την όψιν τους κανείς μπορεί να καταλάβει ποιος έφαγε το ψαχνό και ποιος έγλειψε το κόκαλον. Όταν πας εις ένα ‘ψητοπωλείον’ και φας το ψαχνό και ρίξεις το κόκαλο στο σκύλο, δεν ζητάς να πληρώσει ο σκύλος και του αφήνεις και λίγο ψαχνό απάνω. Αυτοί δεν άφησαν ούτε ψαχνό για το λαό κι έχουν το θράσος να μην ντρέπονται ούτε γι’ αυτά που λένε ούτε γι’ αυτά που πράττουν. Συμπεριφέρονται στο λαό χειρότερα από ότι στο σκύλο τους. Γι’ αυτό και οι λαοί πρέπει απ’ το πάθημα τους να μάθουν να συμπεριφέρονται ως λαοί.
Ο ηγέτης αναδεικνύεται από ένα λαό ο οποίος πολεμά ειρηνικά τις τιμές και επιζητά τις αξίες. Και τότε ανάμεσα στο λαό θα βρεθεί κι αυτός ο οποίος έχει το χάρισμα του ηγέτη. Κι αν δε βρεθεί μπορεί ακόμα και να αναστηθεί. Διότι η Ανάστασις δεν είναι όπως γνωρίζετε οι θνητοί. Ανάστασις δεν χρειάζεται να γίνει όταν πεθάνει κάποιος άνθρωπος. Η Ανάστασις γίνεται κάθε φορά που πεθαίνει κάτι κακό, κάθε φορά που πεθαίνει μια τιμή μέσα σ’ έναν άνθρωπο και αναδεικνύεται η Αξία του καλού (Φως). Αυτή η εποχή είναι εδώ. Μη κάμετε μνημόσυνο στις τιμές. Χαρείτε και δεχτείτε την χαρά του Φωτός εις την Ανάσταση των Αξιών. Και τότε οι ηγέτες θα αναδειχτούν. Οι δε εξουσιάζοντες τον κόσμον θα στραφούν κατά αυτού που τους εξουσίαζε και θα θυμηθούν ότι και αυτοί ήσαν άνθρωποι. Όταν όμως θυμηθείς ότι ήσουν άνθρωπος, τότε θες να επανέλθει σ’ εσένα ο ανθρωπισμός. Μα ο ανθρωπισμός είναι ασθένεια. Ο άνθρωπος είναι η Ζωή, όχι ο ανθρωπισμός. Ο ανθρωπισμός είναι η τιμή του ανθρώπου που τον οδηγεί εις τον θάνατον των αξιών. Και εις το όνομα αυτού του ανθρωπισμού και του φιλανθρωπισμού, καταξόδεψαν και κατέφαγαν τον μόχθο των λαών, για να βοηθήσουν τους αδυνάτους δήθεν, που εκείνοι εδημιούργησαν. Γιατί βλέπεις, ο υπαγόμενος εις το έργον του Πονηρού δεν ημπορεί να αντέξει ούτε το καλόν, ούτε την ευτυχίαν. Είναι όπως μια μύγα που σ’ ένα χωράφι ψάχνει την ακαθαρσία, γιατί αυτό θεωρεί καθαρόν. Και τότε διασκεδάζει και χαίρεται. Κι επειδή αυτό της αρέσει, αυτό θέλει να μεταδώσει και στους υπολοίπους.
Όμως οι άνθρωποι, την εποχή που ζούμε, κάμουν μόνοι τους την αυτοκάθαρσιν από τα απόβλητα που οι εξουσίες τους εναπόθεσαν. Και αναδεικνύουν τις Αξίες απ’ τα βάθη της ψυχής τους και τις εδραιώνουν ως πνευματικές Αξίες. Και είναι έτοιμοι ν’ αντιδράσουν. Διότι δυστυχώς σήμερον οι πνευματικοί ηγέτες των λαών κοιμούνται τον ύπνον του αδίκου. Φορώντας το ένδυμα των τιμών που τους έχουν δώσει, κοιμούνται ήσυχοι.
Ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις εις την ανθρωπότητα. Φωτεινές πνευματικές εξαιρέσεις. Μα σήμερον οι φωτεινές εξαιρέσεις, οι φωτεινές πνευματικές εξαιρέσεις είναι αυτές οι οποίες δεν έχουν τιμηθεί από κανένα ‘λόμπυ’ ανθρώπων των τιμών. Είναι αυτοί οι οποίοι θα λάμψουν απ’ την αξία των και φωτίζοντας τους υπολοίπους θα αναδείξουν και από αυτούς την αξίαν των και θα πετάξουν τα δεσμά των τιμών, θα σπάσουν τις αλυσίδες με τις οποίες πλέον οι απρόσωποι κυβερνούν τους λαούς και τους κυβερνούν σα να ‘ναι απρόσωποι και οι λαοί.
Οι τράπεζες κυβερνούν και αυτές τους λαούς. Πως εσύ επιτρέπεις κάτι το απρόσωπον να σε κυβερνά; Εσύ έχεις όνομα, είσαι άνθρωπος, είσαι οντότητα, έχεις ψυχή, έχεις καρδιά, έχεις εγκέφαλο, έχεις νου και πνεύμα. Η τράπεζα είναι άψυχη, άκαρδη, ανεγκέφαλη, ανόητη κι αντί για πνεύμα έχει σκοτάδι κι εκεί μέσα θέλει να σε βάλει. Μα τόσο δύσκολον είναι τα πρόσωπα, οι λαοί, να νικήσουν τα άψυχα, άκαρδα, ανεγκέφαλα, ανόητα και σκοτεινά κέντρα που σας εξουσιάζουν; Με αγάπη, ειρήνη και ελεύθερη βούληση, ανάψτε τα φώτα των Αξιών να δείτε στο σκοτάδι που σας έριξαν, τις τιμές τους και να διασκεδάσετε όλοι μαζί. Γιατί οι τιμές είναι ανίσχυρες μπροστά στις Αξίες.
Και μη τιμωρήσετε αυτούς που σας εξουσιάζουν. Αυτοί έχουν ήδη τιμωρηθεί από αυτούς που εξουσιάζονται. Η μεγαλύτερη τιμωρία τους είναι να τους αφήσετε να ζήσουν ελεύθεροι. Διότι έχουν μάθει εις το να εξουσιάζονται και δεν αντέχουν την ελευθερία τους. Αφήστε τους ελεύθερους. Αφήστε τους να ζήσουν εν ειρήνη. Και δώστε τους και αγάπη γιατί την χρειάζονται. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν θ’ αντέξουν γιατί έχουν μάθει να φωτίζουν το σκοτάδι τους με φωτιές. Και η φωτιά στο λαμπερό το Φως το Πνευματικό είναι σκοτάδι. Δεν θα τη δουν, θα πέσουν επάνω της και θα καούν.
Έχετε να διαλέξετε με την καρδιά σας, την ψυχή σας, τον νου σας και το πνεύμα σας ανάμεσα σε δύο τρόπους ζωής: Ο ένας είναι ο τρόπος των τιμών και της εξουσίας που ασκείται επάνω σας από άψυχα, ιδρύματα τα λένε. Και ο άλλος είναι να οδηγηθείτε από ηγέτες που θα αναδείξουν τις Αξίες που όλοι έχετε.
Κι όσο για τον τόπο αυτόν, να γνωρίζετε ότι: Η λέξις η οποία υπάρχει εις το λεξιλόγιον τους και η οποία δεν ημπορεί να μεταφραστεί, είναι η λέξις ‘φιλότιμον’, η οποία υπήρχε από όταν η τιμή δήλωνε ιδιαίτερη κοινωνική αξία στον άνθρωπο. Η λέξις αυτή θα ελέγξει το υγρόν στοιχείον των Ελλήνων. Θα ενεργοποιήσει το ΙΧΩΡ το οποίον θα φέρει εις την επιφάνειαν όλες τις Αξίες που κρύβονται μέσα τους. Και μη νομίσετε ότι τις Αξίες αυτές τις έχουν μόνον στον τόπο αυτόν. Τις Αξίες τις έχουν όλοι οι λαοί.

Με την βοήθειαν του Ενεργειακού Πλάσματος του Αιθερικού Φωτός που διαχειρίζεται ο Πνευματικός Κόσμος, θα σας δοθεί η αφύπνισις. Θα σας ομιλήσει δι’ αυτό εις το επόμενον μήνυμα ο αδελφός Αριστοτέλης, ο Σταγειρίτης.

Με αγάπη εκ βάθους ψυχής,

Ιεράρχης Ιωάννης

Την Ευλογία μου.

 

Επιστροφή στα Θέματα

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

5-11-2010
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος

Ευλογώ,  Αριστοτέλης.

Πολλοί ίσως παραξενευθούν πως είναι δυνατόν να ευλογεί ο Αριστοτέλης. Θα ξεκινήσω ίνα δώσω μήνυμα προς τους ανθρώπους και αδελφούς μας εν τη Γη. Το μήνυμα αυτό θα δοθεί εις τις ανθρώπινες οντότητες εις την Γην. Ως εκ τούτου, εάν κάποιος δεν το καταλάβει, ή δεν είναι άνθρωπος ή δεν είναι οντότητα.
Θέλω να πω λοιπόν, ότι η ανθρώπινη οντότητα αποτελείται από σώμα, πνεύμα και ψυχή. Το σώμα καλώς γνωρίζετε. Το πνεύμα και την ψυχήν ουδόλως. Δεν θα ομιλήσω για αυτά που λέτε ότι γνωρίζετε δηλαδή το σώμα, θα ομιλήσω δια το πνεύμα και δια την ψυχήν. Το πνεύμα του ανθρώπου είναι μία ενεργειακή κατάσταση που συνδέει δύο διαστάσεις, την διάστασιν της ύλης των αισθήσεων και την διάσταση της μη γνωστής ύλης. Αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά επίπεδα: Το συνειδητόν του πνεύματος, το ασυνείδητον αυτού, το μετασυνειδητόν και το υπερσυνειδητόν. Και όταν λέμε συνειδητότητα του πνεύματος, εννοούμε τον νου. Ο νους που λέγαμε και ημείς, «νους υγιής εν σώματι υγιή». Όταν ο νους είναι εν σώματι, τότε όλα βαίνουν καλώς, τότε σημαίνει ότι η οντότητα επικοινωνεί, δηλαδή το σώμα επικοινωνεί μετά του πνεύματος.
Το ασυνείδητον δεν υπάρχει κατά την γέννησιν του ανθρώπου, αλλά με την πάροδο των χρόνων και μέχρι το δωδέκατον έτος της ηλικίας του ανθρώπου, δημιουργεί τις γνώσεις που φέρει εκ του περιβάλλοντος του, και εκεί είναι που γίνεται ο άνθρωπος από οντότητα μόνον άνθρωπος, συνήθως. Δηλαδή, εγκαθίσταται εντός του ασυνειδήτου η σκέψις, ένα λειτουργικόν σύστημα του εγκεφάλου, το οποίο αποκωδικοποιεί με το γνωστικό πεδίο που δημιουργείται από το περιβάλλον του και από τας αισθήσεις του. Απλόν. Έτσι λοιπόν η σκέψις έρχεται εις αντιπαράθεσιν καταλαμβάνοντας μέρος του νοός, δηλαδή της συνειδητότητος του πνεύματος και ως εκ τούτου ο σκεπτόμενος έρχεται και βλέπει τον νου ως είδωλον και επειδή δεν συμβαδίζει η σκέψις με τη νόησιν, αρχίζει σιγά-σιγά και θολώνει τον καθρέφτη ίνα μην βλέπει το είδωλον.
Το μετασυνειδητόν και το υπερσυνειδητόν είναι αυτά που έχουν να κάνουν με τον Λόγο και το Φως, με την κατανόησιν του Λόγου και του Φωτός. Και ως εκ τούτου, εάν δεν περάσουν μέσα από τον νου είναι αδύνατον η οντότητα να κατανοήσει τι λέγει και τι πράττει. Διότι αν δεν κατανοεί τι λέγει, είναι γιατί δεν αποκωδικοποιεί τον Λόγο. Αν δεν κατανοεί τι πράττει, είναι γιατί τα πράττει όλα εις το σκοτεινόν σημείον του ασυνειδήτου της σκέψεως. Αυτά τα ολίγα δια το πνεύμα.

Το έτερον κομμάτι ενεργειακόν της οντότητος είναι η ψυχή. Και πόσα δεν έχετε πει για την ψυχή! Αλλά ουδείς την όρισε. Παρόλα αυτά έχετε κάμει και έδρας εις τα πανεπιστήμια. Σας λέγω αγαπητούς μου αδελφούς και όχι συναδέλφους, διότι εγώ δεν είμαι επιστήμων.
Όσον αφορά την ψυχήν, είναι Θείον ενεργειακόν πεδίον Δημιουργίας των πάντων. Αυτό σας κρατάει στην ζωήν. Αυτό μέσω του υποσυνειδήτου του, το οποίο κατερχόμενον ως ψυχή και ως ενέργεια και εισερχόμενον κατά τη γέννησιν του ανθρώπου, εισχωρεί και καταλαμβάνει όλον τον χώρον του σώματος και πέραν αυτού. Αυτό το υποσυνείδητον που έχει καταγεγραμμένα όλα τα αρχεία της οντότητας σας. Και επειδή γνωρίζει ότι έρχεται εις τον πλανήτην Γη, εις τον Σταθμόν Α, όπου υπάρχουν και κλέφται και απατεώνες και σκοταδιστές, κλειδώνει τα πολύτιμα αρχεία του και αφήνει μόνον την ενέργειαν του Ουρανού εις ένα σημείον το οποίον αποκαλείται ευσυνείδητον. Σας δίδει λοιπόν τους κανόνες για να ζήσετε εις την Γην. Αλήθεια, τι θα γινόντουσαν οι άνθρωποι αν δεν υπήρχε το ευσυνείδητον της ψυχής τους; Το υποσυνείδητον και το ευσυνείδητον έχουν να κάνουν με τας ενέργειας της άλλης ύλης, της μη γνωστής ύλης που ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί με τας αισθήσεις του.
Υπάρχουν όμως κι άλλα δύο μέρη τα οποία πάλι ερχόμενα εις την Γην, εν αρχήν είναι ένα. Το συνειδητόν. Αυτό που λέτε εσείς συνείδηση και εννοείτε ότι είναι ολόκληρος η ψυχή η συνείδησις. Η συνείδησις είναι το σημείον το οποίον επικοινωνεί με το ευσυνείδητον, ίνα μπορέσει η οντότης, ο άνθρωπος να διάγει τον βίο του, ως οντότης. Παρόλα αυτά, όμως, λόγω του ασυνειδήτου του πνεύματος, δηλαδή της σκέψεως, δημιουργείται ένα άλλο επίπεδον, το οποίο επίπεδον αυτό είναι καθαρά γήινον και ελεγχόμενον από σκοτεινές δυνάμεις και λέγεται εγωισμός. Έτσι λοιπόν η σκέψις με την βοήθειαν του εγωισμού, εναποθέτει απόβλητα εις την συνείδησιν της ψυχής και δημιουργεί το μέρος του ασυνειδήτου. Εκεί καταγράφονται όλαι αι πράξεις των ανθρώπων. Να πω κι άλλα για το ασυνείδητον; Ορισμένων είναι τόσο γεμάτο που κατέλαβε και τον χώρον του συνειδητού. Ως εκ τούτου, δεν ημπορεί να πάρει καμίαν ενέργεια και κανέναν κανόνα εκ του ευσυνειδήτου της ψυχής.
Δι’ αυτόν τον λόγον, η γήινος σκοτεινή δύναμις θέλει να απορροφήσει την ενέργειαν της ψυχής σας, η οποία εκφράζεται ως ψυχικό σθένος προερχόμενη από τον πυρήνα της ψυχής σας που είναι και ο κωδικός της Δημιουργίας της ψυχής σας, περνώντας από το υποσυνείδητον, πηγαίνοντας εις το ευσυνείδητον και έπειτα εις το συνειδητόν για να εκφραστεί. Γι’ αυτό το συνειδητόν περιορίζεται από το ασυνείδητον, ίνα φεύγει γρήγορα το ψυχικό σθένος και να πηγαίνει εις την σκοτεινήν δύναμιν η οποία το χρειάζεται.
Δεν θα σας κουράσω άλλο με τα του πνεύματος και της ψυχής, διότι αυτά είναι άλλης ύλης πράγματα. Θα μπω όμως εις την επιστήμην του σήμερον. Θα ρωτήσω και θα απαντήσω. Ερωτώ τους επιστήμονες και απαντώ εις τον λαό. Η επιστήμη τι γνωρίζει δια το πνεύμα; Καίτοι γνωρίζει πάρα πολλά δια τον εγκέφαλον, δε γνωρίζει τίποτα δια την νόησιν. Ως εκ τούτου, η επιστήμη έγινε σκεπτόμενη, αποβάλλοντας τον νου και έτσι οδηγήθηκε εις την ανοησίαν.
Διότι, ω εσείς, πνευματικοί ηγέτες και καθοδηγητές, όχι οδηγητές, καθοδηγητές των ανθρώπων, τι ανακοινώνετε καθημερινώς; Αυτό κάμει καλό εις την υγείαν και μέσα σε ολίγον χρονικό διάστημα το παίρνετε πίσω και λέτε κάμει κακό. Μετά από ολίγον χρονικό διάστημα ξαναλέτε ότι κάνει πάλι καλό. Αποφασίστε, καταλήξτε κάπου και δώστε την γνώσιν εις τους ανθρώπους που σας εμπιστεύονται ίνα ζήσουν, σ’ αυτήν τη διάστασιν, σ’ αυτή την ύλη τη γνωστή, που εσείς με τον εγκέφαλο έχετε μπερδευτεί τόσο πολύ και δεν κάμετε ένα βήμα πιο πάνω να βρεθείτε στη νόηση. Γιατί, χωρίς να φταίτε κι εσείς, σας γέμισαν το ασυνείδητο του πνεύματος, σας γέμισαν με σκέψεις και ο εγωισμός σας τώρα δε σας αφήνει να δείξετε την ανοησία σας. Γι’ αυτό καταργήσατε το νου. Κι αν δεν υπάρχει νους και νόηση, τότε για σας δεν υπάρχει κι ανοησία.

Κι όμως και τα ζώα και η φύσις νοεί. Γιατί βλέπετε τα ζώα δεν έχουν επιστήμονες για να τους λένε τι θα κάνουν, ούτε τα φυτά. Παρόλα αυτά, εσείς, ω αδελφοί μου, εσείς καθοδηγείτε και τα ζώα σήμερα και τους κρεμάσατε κωδικούς και σκουλαρίκια για να ξέρετε τι τρώτε, όχι για τίποτα άλλο, γιατί φοβάστε κι εσείς απ’ την ανοησία που έχετε επιβάλλει εις την πανίδα και εις την χλωρίδα αυτού του πλανήτη. Εσείς μεταλλάξατε για το καλό της ανθρωπότητας, βεβαίως! Μεταλλάξατε τους κωδικούς Δημιουργίας των φυτών και σαν αποτέλεσμα τι βγάλατε; Γρήγορη ωρίμανση και γρηγορότερο σάπισμα.
Έτσι έχετε κάμει και τους ανθρώπους. Δεν αφήνετε τα παιδιά να ζήσουν σαν παιδιά. Πώς να νοήσουν; Τους βάζετε τη σκέψη από μικρή ηλικία. Ω διδάσκαλοι, ξυπνήστε! Διδάξτε μέσα απ’ τη ψυχή σας! Όπως δίδαξε ο Διδάσκαλος! Χωρίς βιβλία! Μη ζητάτε ύλη από κανέναν! Την έχετε την ύλη! Δώστε την στα παιδιά σας και αφήστε τα ελεύθερα να αναπτύξουν την επιστήμη και τότε έχετε πολλά να μάθετε από αυτά!
Κι όμως και πάλι μια μαύρη σκοτεινή ενέργεια, γήινη, εξουσιάζει και μ’ ένα ωραίο χαμόγελο, εγωιστικόν βγαίνει μπροστά και λέγει: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» Η αλήθεια είναι, αδελφοί, ότι εγώ ξέρω ποιοι είστε, εσείς δε ξέρετε.

Γι’ αυτό σας λέγω σήμερα: Μάθετε τι είναι το ύδωρ! Μάθετε τι είναι το Φως! Μάθετε τι είναι ο αιθέρας! Μην ακούτε αυτούς που τον κατήργησαν για δεν μπορούσαν να τον εξηγήσουν. Είναι σαν κι αυτούς που κλείνουν τον Παράδεισο, και επειδή αυτοί δεν μπορούν να μπουν μέσα, πετάνε τα κλειδιά μην τον ανοίξει κανένας άλλος. Πάρτε τους μαθητές σας και ασκήστε το λειτούργημα του επιστήμονα. Κι εσείς διδάσκαλοι, πάρτε τους μαθητές σας και διδάξτε τους, αλλά πρώτα διδαχθείτε απ’ αυτούς. Ξέρουν πιο πολλά από εσάς. Είναι οντότητες που έχουν κατέβει κι έχουν μεγαλύτερο κομμάτι του υποσυνειδήτου ανοιχτό. Αντλήστε από αυτούς τη Γνώση! Θα σας μιλήσουν για τον αιθέρα. Θα σας μιλήσουν για το πλάσμα. Και τότε θα νιώσετε μια απαλή θέρμη εις το επάνω μέρος του εγκεφάλου. Θα είναι το χάδι του Φωτός εις τον νου, που στοργικά και με πολλή αγάπη θα καθαρίσει τη μεμβράνη που η σκέψη και ο εγωισμός σας θόλωσε. Και τότε θα σας έρθει η ιδέα! Και τότε θα ζήσετε! Τότε θα πεθάνει αυτό που θέλετε να αναστηθεί.
Αναγάγατε τη σκέψη ως αφέντρα σας και λέτε ότι είστε σκεπτόμενοι και σκεπτικιστές. ΟΧΙ! Είστε έν-λογα και νοήμονα όντα! Η σκέψις είναι βοηθητική. Ξέρετε τι εκάματε; Κάματε μια σημερινή δημοκρατία στην οντότητα σας. Βάλατε τη σκέψη που είναι υπηρέτης σας να σας κυβερνήσει. Και εσείς ως ψυχή και πνεύμα υποδουλωθήκατε στη σκέψη γιατί; Γιατί υπανδρεύθη τον εγωισμό κι αυτή εξουσιάζει σήμερον. Βγήκατε έξω από το δήμο σας. Εξορίσατε αυτό που είναι ο δήμος για σας: Η ψυχή και το πνεύμα. Και τι μείνατε; Κουφάρια.

Τα λέγω με πόνο ψυχής, διότι δεν έχετε πει τίποτα παραπάνω από αυτά που έχουν ειπωθεί 2000+ χρόνια τώρα. Φάσκετε και αντιφάσκετε. Μπορεί να πήγατε στο φεγγάρι! Εμείς το ξέραμε χωρίς να πάμε. Μπορεί να πετάξατε με αεροπλάνα, με πυραύλους, μπορεί να βάλατε δορυφόρους για να ανακαλύψετε αστερισμούς. Εμείς το ξέραμε. Χωρίς να έχουμε αυτήν την τεχνολογία. Διότι η αξεπέραστος τεχνολογία του Δημιουργικού Λόγου και του Φωτός του πνεύματος είναι αυτή που έχει την Γνώση του Όλου. Και έτσι εκφράζεται νοητικά εις τον εγκέφαλον και ο άνθρωπος ημπορεί να οδηγήσει τον εαυτόν του εις την νόησιν. Ναι, φτιάξατε σπουδαία οικήματα. Φτιάξατε ουρανοξύστες, λες και έχει φαγούρα ο ουρανός! Φτιάξατε πύργους γυάλινους, για να κρυβόσαστε μέσα και να κάνετε τις ανομίες σας. Μα, κάθε πύργος πόσος ιδρώτας και αίμα ανθρώπινος έχει χυθεί για να γίνει; Θα μου πείτε, κι εμείς φτιάξαμε Παρθενώνες. Κι εμείς χύσαμε αίμα και ιδρώτα. Όμως το αίμα και ο ιδρώτας αυτός ήταν μέσα σε αιθερικό Φως κι έτσι δημιούργησε αιθερικό πεδίο στο ίδιο το δημιούργημα. Τι είναι το αιθερικό πεδίο άραγε;

Ο Ιεράρχης ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, έκλεισε με το Φασματικό Πλάσμα του Αιθερικού Φωτός. Είναι ο τρόπος λειτουργίας της νόησης, της Δημιουργίας και της Ύπαρξης των πάντων. Μάθετε τι εστί Φάσμα, μάθετε τι εστί Πλάσμα, μάθετε τι εστί Αιθέρας, για να ανακαλύψετε το Φως. Γιατί εσείς φως θεωρείτε ότι ερεθίζει το μάτι σας εντός αυτού και δημιουργεί την όραση. Σας λέγω και ετούτο: Η όρασις δεν είναι φως. Η όρασις είναι η αποκωδικοποίησις των σκοτεινών σημείων, των σκιών δηλαδή, μέσα εις το φως. Η όρασις είναι η αποκωδικοποίησις της διάθλασης του φωτός εκ των αντικειμένων. Αν αυτό εννοείτε φως, δικαιολογώ και την σκέψιν σας και τον εγωισμό σας. Ημείς Φως εννοούμε το Φως της Φωτίσεως. Την ενέργεια του αιθέρα εντός του οποίου υπάγεται η νόησις, η ψυχή και το πνεύμα.
Και αληθώς σας λέγω ότι παιδιά 15, 16 ίσως και 17 χρονών θα καταλάβουν πολύ περισσότερα από εσάς. Εσείς θα με αφορίσετε και θα με λιθοβολήσετε δια του λόγου σας. Μα, ο λόγος προερχόμενος εκ σκέψεως όταν λιθοβολεί το Φως, το μόνο που γίνεται είναι να φανεί η πέτρα. Γι’ αυτό πριν λιθοβολήσετε, προσπαθήστε να νοήσετε και ίσως τότε να βρεθούμε εις επαφήν μιας άλλης διάστασης. Ίσως τότε να καταλάβετε την πεμπτουσία της Δημιουργίας, και εντός του αιθέρα να σας δώσω τας ιδέας τας οποίας θα λέτε και δεν θα περιμένετε να σας θαυμάσουν, γιατί θα νιώθετε την ενέργεια του Φωτός που είναι γλυκυτέρα του θαυμασμού.
Θα μπορούσα να σας πω πολλά. Θα μπορούσα να σας μιλήσω για το χρυσό. Για το ύδωρ. Μα  θα σας πω και τούτο: Ύδωρ ρέον, υδράργυρος, μαγνητικό πεδίο και κάτι ακόμα μετατρέπουν το υγρόν εις στερεόν χρυσόν. Η καθαρότης αυτού είναι 1000%. Το κάτι άλλο το κρατώ δια την ασφάλειαν του επικοινωνού.
Πολύ θα ήθελα να είχαμε μιαν συνδιάλεξη με ανθρώπους που θαυμάζετε τόσο πολύ! Φυσικούς επιστήμονες, πάνω στους οποίους στηρίξατε την εξέλιξιν της τεχνολογίας που σας οδηγεί εις την καταστροφήν. Διότι η τεχνολογία σας είναι η τεχνολογία της καύσης και η τεχνολογία της καύσης έχει πάντα απόβλητα, όπως είναι η τεχνολογία της σκέψης που έχετε δημιουργήσει εις τους ανθρώπους.
Η τέχνη του νοός δεν έχει απόβλητα και η ενέργεια αυτής ατελεύτητη.

Με αγάπη εκ βάθους ψυχής,

Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης  

Επιστροφή στα Θέματα

ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ, Α.Τ.Ι.Α & ΑΓΓΕΛΟΙ

9-3-2011
ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Ο άνθρωπος ως σώμα είναι της αυτής ποιότητας με την ύλη της Γης, ώστε να δύναται να κατοικήσει εντός αυτής. Παρόλα αυτά, ο άνθρωπος ως οντότητα δεν είναι φτιαγμένος μόνο για την Γη, διότι διαμέσου της ψυχής και του πνεύματος του, του ενεργειακού δηλαδή σώματος, δύναται να ταξιδέψει και να βρεθεί κι εκτός Γης από όπου προήλθε. Έτσι για τον άνθρωπο θάνατος είναι η αποχώρηση της ψυχής και του πνεύματος από το υλικό σώμα και η μετάβαση αυτών από την γνωστή ύλη της Γης, απ’ την διάσταση του αέρα στην διάσταση του Αιθέρα, όπου δύναται να κατοικήσει η ψυχή και το πνεύμα άνευ σώματος. Γι’ αυτόν τον λόγο, υπάρχουν 24 Σταθμοί στους οποίους κατατάσσονται οι ψυχοπνευματικές οντότητες αναλόγως του ψυχικού τους σθένους ξεκινώντας από τον Α, που είναι η Γη, ως τον Ω, που είναι ο Σταθμός Αναπαύσεως, ή αλλιώς Παράδεισος. Η κατάταξη αυτή κρίνεται σε σχέση με τις αρετές που απέκτησε μία οντότητα κατά την διάρκεια της ζωής της εν τη Γη. Τις αρετές, όπως αυτές αναδείχθηκαν από το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, το οποίον αναγνώρισε το περιβάλλον αυτών των αρετών ως την Πεμπτουσία (Αιθέρα). Ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός επισφράγισε και ενέταξε όλες τις αρετές εις την Ουσία της Αγάπης και δημιούργησε τους 24 αυτούς Σταθμούς κατά την οργάνωση του Επουρανίου Βασιλείου Του, μετά την Ανάληψη Του εις τους Ουρανούς. Σ’ αυτό συμπεριέλαβε και οντότητες που προϋπήρχαν της ενσαρκώσεως Του εν τη Γη και ανάλογα με το έργο που είχαν επιτελέσει τους έδωσε διοικητικές θέσεις εις το Βασίλειον Του, το οποίο παράγει έργο αποκλειστικά για τη Γη.
Εις την αιθερική διάσταση λοιπόν, οι οντότητες που υπόκεινται σε επανενσαρκώσεις ως άνθρωποι στη Γη είναι ψυχοπνευματικές άνευ υλικού σώματος. Οι οντότητες αυτές βρίσκονται από τον Σταθμό Β ως τον Σταθμό Ω. Οι οντότητες που χάνουν τον δρόμο του Φωτός εντός του Αιθέρα, δεν μπορούν να υπερβούν τον Σταθμό Ε. Αυτές  αποκαλούνται εγκλωβισμένα πνεύματα, διότι κατά την μετάβαση τους από την διάσταση του αέρα στον Αιθέρα, λόγω έλλειψης ψυχικού σθένους, δεν μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν τους πνευματικούς τους οφθαλμούς ώστε να «δουν» το Φως. Οι οντότητες αυτές δεν είναι ούτε «φιλικές», ούτε «εχθρικές» κι αυτό διότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί υπάγονται μόνο εις τον Σταθμό Α, τον Σταθμό των αντιθέσεων. Από τον Σταθμό Ζ έως τον Σταθμό Ψ, οι οντότητες είναι εξελισσόμενες πνευματικά, λαμβάνουν Πνευματικές Διδασκαλίες ως τροφή και ζουν ως κοινωνίες εντός των Σταθμών, οι οποίοι διαφέρουν ενεργειακά ο ένας από τον άλλον. Στον Σταθμό Ω βρίσκονται όσες έφτασαν εις την Θέωση.
Εις το Σύμπαν, υπάρχουν και άλλης ενεργειακής υφής οντότητες, οι οποίες δεν ενσαρκώνονται εις την Γη αλλά επιτελούν διαφορετικό έργον ως προς τη λειτουργία του Σύμπαντος. Η λειτουργία των οντοτήτων δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή από τον υλικό ανθρώπινο εγκέφαλο, διότι ουδεμία σχέση έχει με την λειτουργία των ανθρώπων εν τη Γη.
Όσον αφορά τις υλικές θεάσεις Α.Τ.Ι.Α. εις την Γη, είναι:

  1. Κατάλοιπα αρχαίας εξελιγμένης τεχνολογίας εκ της Ατλαντίδος, η οποία καταφέρνοντας την διάσπαση της διασπάσεως του ατόμου, προκάλεσε την εξαΰλωση της, με αποτέλεσμα την διαταραχή των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων πάνω από τον χώρο εις τον οποίον υπήρξε (βλ. τρίγωνο των Βερμούδων), όταν το υγρό στοιχείο σταμάτησε την καταστροφή ολοκλήρου της Γης, ενεργοποιώντας το Φασματικό Πλάσμα του Αιθερικού Φωτός της Γης (Φ.Π.Α.Φ.).
  2. Φωτεινές οντότητες οι οποίες είναι Άγγελοι και Αρχάγγελοι διαχειριστές του Φ.Π.Α.Φ. Οι θεάσεις αυτών των οντοτήτων γίνονται συχνότερες πριν από επερχόμενες καταστροφές προκαλούμενες εκ της ανθρώπινης παρέμβασης.

Επιστροφή στα Θέματα